LED lamp kiezen

LED lampen zijn een verbazingwekkend type verlichtingssysteem dat veel efficiënter en effectiever is dan andere oudere verlichtingssystemen zoals TL- en gloeilampen. Ga je een LED lamp kiezen voor in huis? Je hebt meer dan één optie om uit te kiezen. Dat komt omdat er veel verschillende soorten LED licht zijn die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen. Er zijn LED buislampen, LED strips, LED wandlampen, LED noodverlichting, krachtige LED lampen en nog veel meer. Het is belangrijk om de juiste te kiezen, omdat ze allemaal verschillende functies hebben. Sommige LED lampen zullen zwak zijn, terwijl andere te fel kunnen zijn voor binnenshuis.

 

LED strips

LED strips zijn voornamelijk voor decoratieve doeleinden. Ze produceren genoeg licht om een klein deel van de omgeving te verlichten. Meestal worden LED strips gebruikt om bureaus, kasten, deuren, ramen en trappen te verlichten. LED strips zijn ook perfect voor het toevoegen van extra licht in je CPU-kasten of in glazen kasten voor het tentoonstellen van collectie en dergelijke.

 

LED lichtbuizen

Je kunt deze verlichting in principe gebruiken om je kamer te verlichten. Het kan licht produceren op dezelfde manier als fluorescerende en gloeilampen. In feite kan het een nog helderder licht genereren dan deze twee verlichtingssystemen. Daarnaast zijn LED lichtbuizen een stuk efficiënter met hun energieverbruik. Je zult dus in wezen een lagere energierekening hebben als je LED lichtbuizen gebruikt in plaats van de oudere verlichtingssystemen. Niet te vergeten dat LED lichtbuizen ook een stuk duurzamer zijn en een langere levensduur hebben, waardoor het echt een budgetvriendelijke optie is.

 

Dimbare LED lampen

Dimbare LED lampen imiteren gloeilampen, en zijn in principe hetzelfde als LED lichtbuizen. Het enige verschil is het type vorm dat ze hebben. Deze lampen zijn kleiner in omvang en kunnen worden gebruikt voor kleinere toepassingen zoals tafellampen. Vanwege de hoge lichtopbrengst, kun je dit nog steeds gebruiken als je reguliere kamer plafondverlichting. Zoals alle LED verlichting systemen, geven dimbare LED lampen geen warmte of UV-licht. Ze werken in zowel warme als koude klimaten. Deze lampen gaan misschien wel 4x zo lang mee als de standaard gloeilampen. Meestal kunnen deze ongeveer 25.000 uur branden. Dat is enorm! Dus, welke type LED lamp kies jij?

 

Meer informatie

Weet je nog steeds niet welke LED lamp je nodig hebt of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.