Soorten LED lampen

Er zijn verschillende soorten LED lampen waaruit je kunt kiezen. Elk type LED lamp heeft een specifiek ontwerp waardoor het zeer geschikt is voor specifieke toepassingen. Voorbeelden van deze verschillende soorten LED verlichting zijn LED lichtbuizen, SMD LED, COB LED en grafeen licht.

 

LED lichtbuizen

De LED lichtbuizen zijn een type LED verlichtingssysteem dat gebruik maakt van lange en dunne buizen om de schoonheid van de lampen te laten zien. Deze zijn geweldig voor het creëren van sfeerverlichting zoals op de hoek van je kamer of achter bureaus. Afgezien van dat, kun je dit ook gebruiken voor licht-targeting op specifieke plekken zoals het benadrukken van kunstwerken of fotolijsten. De lichte buizen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat betekent dat je het voor diverse huisdecoraties of bepaalde gebeurtenissen zoals halloween kunt gebruiken.

 

SMD LED

SMD LED verlichting is een soort zeer lichte LED verlichting. Je kunt deze gebruiken om je auto’s, huis en kantoren te verlichten. SMD staat voor surface-mounted device, wat betekent dat je deze LED verlichting op elk oppervlak kunt plaatsen zonder gebruik te maken van draden of andere soorten aansluitingen. SMD LED lampen zijn vaak geweldig op plaatsen waar veel vocht en stof is, omdat ze zeer duurzaam zijn. Er zijn ook geen bewegende delen in dit licht, waardoor de kans op breken kleiner is dan bij andere verlichtingssystemen.

 

COB LED

COB LED staat voor chip-on-board LED. Dit verwijst naar de manier waarop de LED lampjes zijn verpakt. Elke LED lamp bestaat uit meer dan 50 afzonderlijke kleine chips op een enkele printplaat om één verlichtingssysteem te vormen. Dat betekent dat je veel lichtsterkte krijgt van deze LED lamp. Maar ook al heeft het dit ontwerp, het is nog steeds zeer efficiënt met zijn energieverbruik. COB LED wordt meestal gebruikt voor buitentoepassingen, zoals high-bay verlichting, straatverlichting en downlights. Je kunt dit verlichtingssysteem zelfs voor videografie en fotografie projecten gebruiken.

 

Grafeen LED Licht

Grafeen LED licht is een type LED licht waarbij de gloeidraad is gecoat met grafeen. Deze coating maakt het LED licht aanzienlijk efficiënter in het verbruik van energie in vergelijking met de LED verlichting zonder de grafeen coating. De coating kan ook de warmte afvoeren die normale LED lampen produceren.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over verschillende soorten LED lampen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.